menu

Sastav i mehanizam djelovanja

Sastav i mehanizam djelovanja

Sastav i djelovanje

Preparat Bakterije sadrži korisne mikroorganizme i proizvode njihovog metabolizma. Svi zajedno štite biljku od patogena i poboljšavaju njezino zdravstveno stanje.
Najveća prednost mikrobioloških preparata je u tome što oni uvijek djeluju u pravcu suzbijanja bolesti. U kolikoj mjeri će je potisnuti zavisi od toga koliko je agresivan patogen koji uzrokuje tu bolest, kao i koliko su povoljni uvjeti za njegovo širenje.
Tijekom vegetacije veliku prednost imaju patogeni, jer se hrane živim biljkama. Iz ovog razloga u slučaju jakog napada uz Bakterije je potrebno dodavati i kemijske fungicide. Miješanjem Bakterija i kemijskih fungicida, efekt zaštite se značajno povećava. Mikrobiološki preparati ostvaruju najbolji učinak kada se primjenjuju preventivno.
Primjenom pripravka Bakterije pored zaštitnog djelovanja ostvarujemo i nevjerojatan učinak revitalizacije čime pojačavamo imunitet biljke i držimo je spremnom da se obrani od mnogih bolesti.

Mehanizam djelovanja

Primjenom pripravka Bakterije djelujemo na brojne štetne mikroorganizme (patogene) koje će prouzrokovati bolesti biljka, poznatije pod nazivom plamenjača, pepelnica, fuzarioze, uvenuće, antraknoza, pegavosti, truleži, šupljikavosti, krastavosti i drugo (latinski nazivi: Alternaria, Aspergillus, Botrytis, Clavibacter, Colleotrichum, Didymella, Entomosporium, Erwinia, Erysiphe, Fusarium, Monilia, Phytophthora, Podosphaera, Pseudomonas, Pythium, Rhizoctonia, Sclerotinia, Taphrina, Venturia, Verticillium, Xanthomonas i drugi).

Emisije o Bakterjama

Facebook Twitter Google plus
share
keyboard_backspace search print QR arrow_upward